Aarhus Universitets segl

Stefan Rahr Wagner

Titel

Lektor

Primær tilknytning

Stefan Rahr Wagner

Fagområder

  • Biomedicinsk teknologi
  • Telemedicin
  • Velfærdsteknologi
  • Distribuerede systemer
  • Kunstig intelligens

Kontaktinfo

Telefonnummer
Mailadresse

Forskning

Jeg er gruppeleder for forskningsgruppen for biomedicinske og pervasive systemer og forskningsleder for flere forskningsprojekter på Aarhus Universitet. Udover forskningen underviser jeg på Computerteknologi- og Biomedicinsk Teknologi Ingeniøruddannelserne ved Institut for Elektro- og Computerteknologi, på det Tekniske Fakultet, Aarhus Universitet.

Jeg udfører grundlæggende og anvendt forskning inden for flere områder. Min primære forskningsinteresse ligger inden for sundhedsemner der involverer tidlig opssporing og forebyggelse af sygdomme og uheld, samt livslang overvågning og hjælp. Emnerne her hedder ambient assisted living, telemonitoring og telemedicin. Alle disse emner bygger på distribuerede systemer og kunstig intelligens. Sammen med mine kolleger på Aarhsu Universitet og nationale og internationale samarbejdspartnere arbejder vi på at skabe open science og open source værktøjer og platforme til at understøtte sundhedsforskning. Dette indebærer, at man følger en hovedsagelig sensorbaseret beregnings- og datadrevet tilgang med det formål at forbedre menneskers sundhed og velvære og samtidig forbedre leveringen af sundhedspleje og personaleeffektivitet. 

Vores forskningsprojekter er hovedsageligt funderet i hospitals-, plejehjemsmiljøer samt i eget hjem, hvor vi bruger indbyggede ambiente sensorer i samspil med bærbare enheder såsom smart watches og smart rings, til at støtte patienter og borgere med coaching og overvågning. 

Se mere her: Biomedical & Pervasive Systems (au.dk)

Uddannelse

Jeg underviser indenfor computerteknologi og software med fokus på distribuerede systemer samt biomedicinsk teknologi. Specifkt har jeg kurserne Computer Engineering Project II på BSc CE, Pervasive Computing på BSc CE og BEng ST, samt Telemonitoring Project og Advanced Telemedicine på MSc BME.

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle