Aarhus Universitets segl

Evert van Emde Boas

Titel

Lektor, forskningsprogramleder, DPhil

Primær tilknytning

Evert van Emde Boas CV

Fagområder

  • arkaisk/klassisk Græsk litteratur
  • lingvistik
  • kognitive & empiriske tilgange
  • Græsk grammatik

Kontaktinfo

Telefonnummer
Mailadresse

Forskning

Evert van Emde Boas (BA/MA Amsterdam; MSt/DPhil Oxford) har en specialisering i anvendelsen af kognitive, lingvistiske og narratologiske tilgange til den klassiske litteratur. Hans publikationer omfatter Language and Character in Euripides’ Electra (Oxford UP 2017), Characterization in Ancient Greek Literature (Brill 2018), The Cambridge Grammar of Classical Greek (Cambridge UP 2019, som hovedforfatter), samt talrige artikler og kapitler om det oldgræske sprog og den græske litteratur fra den arkaiske og klassiske perioder. Han var også en del af et flerårigt tværfagligt projekt sammen med eksperimentelle psykologer, der arbejdede med psykologien bag fiktion og dramatisk tilskueroplevelse. Publikationer fra disse samarbejder er blevet offentliggjort i store psykologiske tidsskrifter såvel som almindelige litteraturstudie-tidsskrifter.

Inden han kom til Aarhus, arbejdede Van Emde Boas på forskellige universiteter i Nederlandene og på University of Oxford.

Uddannelse

Van Emde Boas underviser bredt inden for den klassiske filologis fagområde, herunder kurser om græsk sprogkundskab, græsk poesi, retorik og stilistik, litteraturteori, antikkens kulturhistorie, samt den filologiske kommentartradition. Han har vejledt mange BA-projekter og specialer (også nogle PhD-afhandlinger) og er altid begejstret for at høre om idéer til flere.

Samarbejder

Van Emde Boas er en del af forskellige internationale forskningsnetværk inden for moderne lingvistiske og kognitive tilgange til klassiske sprog og litteratur. Disse inkluderer Cognitive Classics-netværket (cognitiveclassics.blogs.sas.ac.uk), Diegesis in Mind (diegesis-in-mind.com), The Historical Politeness Network for Ancient Languages (historicalpoliteness.net) og DICES-initiativet (epicspeeches.net). For hans tværfaglige samarbejder, se under 'Forskning' og CV'en.

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle