Aarhus Universitets segl

Nina Javette Koefoed

Titel

Professor

Primær tilknytning

Nina Javette Koefoed

Fagområder

  • tidlig moderne hushold
  • supplikker
  • 1800-tallets medborgerskab
  • fattighjælp og velfærd
  • konfessionelle samfund

Kontaktinfo

Telefonnummer
Mailadresse

Profil

Nina Javette Koefoed er professor i det tidlig moderne og det 19. århundredes historie og afdelingsleder på afdeling for Historie og Klassiske Studier ved Aarhus Universitet, Danmark. Hun er medlem af styregruppen for forskningscentret LUMEN, Centre for the Study of Lutheran Theology and Confessional Societies. Hun har været leder af Center for Kønsstudier på AU og leder af ph.d.-programmet i Historie, Arkæologi og Klassiske Studier. Hun har været aktivt involveret i det politiske arbejde på universitetet, bl.a. som medlem af og formand for Akademisk Råd på Arts og som medlem af Forskningsetisk Komite.

Hun har været PI for forskningsprojektet, Lutherdom og dansk samfundsudvikling,  og co-PI for den danske del af det komparativt projekt, Den Nordiska hushållstaten - variationer på ett tema av Luther. Hun har en stærk forskningsinteresse i, hvordan religion har påvirket samfundet og har undersøgt dette gennem sine studier af 1700-tallets husholdninger, tidlig moderne autoritet og interaktioner mellem subjekt og 'stat', f.eks. gennem supplikker og lovgivningsprocesser, 1800-tallets medborgerskab, fattighjælp og den tidlige velfærdsstat. Hun har en voksende interesse i digitale metoder, især brugen af kunstig intelligens til at transskribere håndskrevne kilder. Hun var PI på forskningsinfrastrukturprojektet Making the 18th century accessible og er i øjeblikket PI på et andet forskningsinfrastrukturprojekt, Voices of the People. A Digital Platform for 18th Century Petitions

Hun er forfatter til monografien Besovede kvindfolk og ukærlige barnefædre. Køn, ret og sædelighed i 1700-tallets Danmark og har været medredaktør på flere internationale antologier (f.eks. Gender in Urban Europe: Sites of Political Activity and Citizenship, 1750-1900 (Routledge); Lutheranism and Social Responsibility (Vandenhoeck & Ruprecht); Reformation and Everyday Life (Vandenhoeck & Ruprecht)) og særnumre (f.eks. Journal of Family History; Pietismus und Neuzeit). Hun har skrevet og været medforfatter til artikler i nationale og internationale tidsskrifter, f.eks. Journal of Historical Sociology, Journal of Family History, Scandinavian Journal of History.

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle