Aarhus Universitets segl

Tobias Dias

Titel

Postdoc, Ph.d.

Primær tilknytning

Tobias Dias

Kontaktinfo

Telefonnummer
Mailadresse

Profil

Jeg er kunst- og idéhistoriker, teoretiker og kritiker. Mine forskningsinteresser er avantgarde- og samtidskunst, æstetikkens historie og teori samt videnspolitik i det 20. og 21. århundrede. 

Mit arbejde (individuelt såvel som kollektivt) er publiceret i tidsskrifter og magasiner såsom e-flux journalArt-Agenda, Texte zur KunstPeriskopARKEN Bulletin, Passepartout og kritische berichte.

Jeg er derudover redaktør for Nordic Journal of Aesthetics og medlem af det extradisciplinære kollektiv Organ for de autonome videnskaber. I 2023 kuraterede jeg programserien Experts of the Undercommons i Kunsthal Aarhus.

Aktuel forskning

Jeg er pt. i gang med forskningsprojektet A Nameless Science: Art, Expertise, and Infrastructure, finansieret af Novo Nordisk Fonden. Her undersøger jeg, hvordan en række kunstnere de seneste årtier har genforhandlet deres kritiske kompetencer og ”literacy” i mødet med vidensinstitutioner som laboratoriet, retssalen, universitetet og hospitalet.

Jeg arbejder samtidig på at færdiggøre et bogmanuskript (baseret på min ph.d.-afhandling) om det aktuelle fænomen ’kunstnerisk forsknings’ rødder i de historiske avantgardebevægelser.

Jeg er derudover aktuelt ved at være færdiggøre et længere efterskrift til den danske oversættelse af Theodor W. Adornos Æstetisk teori.

Sammen med Maja Bak Herrie redigerer jeg et questionnaire for Nordic Journal of Aesthetics med titlen ”Aesthetics in the Age of Unreason”, der udkommer til sommer.

Jeg er også ved at lægge sidste hånd på en større antikapitalistisk håndbog, jeg har redigeret sammen med Kristoffer Balslev Willert. Den udkommer på Antipyrine til september.

Til efteråret 2024 påbegynder jeg et nyt forskningsprojekt i samarbejde med Museum Jorn støttet af Ny Carlsbergfondet. Det har titlen ”Hvem tilhører kunsten? Om det kollektive, det fælles og det folkelige hos Jorn og hans kontekst”.

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle