Aarhus Universitets segl

Karin Rosenkilde Laursen

Titel

Postdoc, PostDoc

Primær tilknytning

Karin Rosenkilde Laursen

Fagområder

  • Indeklima og helbred
  • Luftforurening og helbred
  • Luftforurening og fødselsudfald
  • Partikler

Kontaktinfo

Mailadresse

Forskning

Jeg forsker i luftforurening - indendørs såvel som ude - og konsekvenserne af forurenet luft for vores helbred. I min PhD har jeg undersøgt indeklimaets betydning for akutte helbredseffekter blandt personer med lungesygdom. Fokus var på partikler fra stearinlys, stegeos og e-cigaretter. I min Postdoc undersøger jeg udendørs luftforurening og betydningen for kroniske sygdomme og forskellige fødselsudfald. Min forskning omfatter både humane eksponeringsforsøg og registerforskning.

Uddannelse

Jeg underviser primært bachelor- og kandidatstuderende på Medicin og Folkesundhedsvidenskab. Emnerne omhandler folkesundhed, epidemiologi, miljøfaktorers påvirkning af vores sundhed samt videnskabelig metode. Jeg vejleder desuden bachelor- og specialestuderende. Herudover er jeg kursusansvarlig for "Erhvervsorienteret projektforløb" på Folkesundhedsvidenskabsuddannelsen. Jeg holder oplæg for virksomheder og undervisningsinstitutioner, der er interesserede i luftforurening og sundhed.

Samarbejder

I min interdisciplinære PhD samarbejdede jeg med Institut for Kemi samt forskere fra Københavns Universitet, Göteborgs Universitet og Aarhus Universitetshospital om at afdække sammenhængen mellem partikler i indeklimaet og effekterne på vores helbred. Gennem min forskning har jeg samarbejdet med flere danske og udenlandske organisationer og virksomheder (bl.a. Realdania, Nigtingale Health og Owlstone Medical).

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle