Aarhus Universitets segl

Lærke Cecilie Anbert

Titel

Ph.d.-studerende

Primær tilknytning

Lærke Cecilie Anbert

Fagområder

  • Antropologi
  • Pensumstudier
  • Kvalitativ metode
  • Studenteraktivisme
  • Vidensskabelse

Kontaktinfo

Mailadresse

Forskning

Som PhD stipendiat forsker jeg i studenteraktivisme med fokus på social og epistemologisk retfærdighed i USA. Med baggrund i antropologisk feltarbejde på University of California Berkeley udfolder jeg hvordan studerende, ansatte og fakultetsmedlemmer navigerer i en politisk polariseret virkelighed. Specifikt er jeg intesseret i forhandlinger om hvilken viden der tildeles legitimitet og forhandlinger om repræsentation af historiske begivenheder. 

PhD projektet er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond, under projektet: "Fighting for e/quality: Comparative ethnographies of new student movements"

Jeg modtog et Fulbright legat til at udføre feltarbejde på UC Berkeley, og i til at tage på udveksling på Center For Studies in Higher Education. Mit ophold blev også støttet af: William Demant Fonden, Torben og Alice Frimodts fond, Brorsons rejselegat og Augustinus Fonden. 

 

 

Uddannelse

Jeg er uddannet antropolog fra Københavns Universitet, og M.Sc. i kønsstudier fra London School of Economics and Political Science. Jeg har tidligere arbejdet som underviser og ekstern lektor ved institut for antropologi, Københavns Universitet

Arbejdsområder

Jeg er særligt interesseret i temaer som vidensskabelse, ytringsfrihed, dekolonialisering, nationalisme, politisk vold, aktivisme, racialisering og køn. Jeg har tidligere forsket i militære mindelsespraksisser i Storbrittanien med fokus på konstruktionen af national sammenhæng. Jeg har desuden udført feltarbejder i forskellige kontekster, og fulgt genopbygningen af samfundet efter orkanen Katrina i New Orleans. 

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle