Aarhus Universitets segl

Mikkel Rask Pedersen

Titel

Postdoc, Post-doc

Primær tilknytning

Mikkel Rask Pedersen

Fagområder

  • Science and Technology Studies
  • Feministisk Teori
  • Socialt arbejde og Data
  • (Online) Peer support
  • Sociale og Digitale Rådgivninger

Kontaktinfo

Mailadresse

Forskning

I min forskning fokuserer jeg på konsekvenser og muligheder for marginaliserede og socialt udsatte borgere i mere og mere digitaliserede samfund.

Uddannelse

Jeg er uddannet Antropolog med en specialisering i tidligt forebyggende indsater samt hjælpesøgningsadfærd. I min ph.d. på Digital Design og Informationsvidenskab på Aarhus Universitet supplerede jeg dette med et særligt fokus på digitale teknologiers indflydelse på samme emner. 

Samarbejder

Min tidlige forskning indeholdt et samarbejde med NGO'en Red Barnet, Danmark og Region Hovedstadens Psykiatri, som jeg samarbejdede med om at udvikle og styrke deres forebyggende indsatser. Gennem min forskning har jeg været i stand til at hjælpe med at integrere brugerperspektiver fra marginaliserede grupper til at hjælpe med at kvalificere forskellige typer hjælp og til at uddanne både lærere, fagfolk og politikere.

I min nuværende forskning samarbejder jeg med SHAPE og VIA University College for at undersøge, hvordan danske socialrådgiveres øgede dataarbejde påvirker både deres generelle professionelle kompetencer samt borgernes velfærd og rettigheder. Jeg samarbejder også med et Nordisk forskningsnetværk, der undersøger forebyggelse af seksuelle overgreb i en Nordisk kontekst.

Rådgivning

Jeg er pt. involveret i at rådgive omkring udviklingen af en digital social rådgivning hos Red Barnet for unge personer med bekymrende seksuelle tanker og/eller adfærd.

Jeg tilbyder også støtte og sparring for studerende og forskere, der undersøger online og radikale miljøer.

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle