Aarhus Universitets segl

Simon Fristed Eskildsen

Titel

Lektor

Primær tilknytning

Simon Fristed Eskildsen

Fagområder

  • Hjerneskanning
  • Billedanalyse
  • Maskinlæring
  • Neurodegenerative sygdomme
  • MRI

Kontaktinfo

Telefonnummer
Mailadresse

Forskning

Min forskning fokuserer primært på billed-biomarkører for neurodegenerative sygdomme, såsom Alzheimers og Parkinsons sygdom. Jeg udvikler og anvender billedanalyseteknikker til måling af både neuroudviklingsmæssige og neurodegenerative processer ved hjælp af MRI. Mit mål er at identificere og optimere billed-biomarkører og anvende dem i klinikken.

Uddannelse

Underviser i medicinsk billedanalyse på kandidatuddannelsen (civilingeniør) i biomedicinsk teknologi. Forelæser på forskellige PhD-kurser samt AU Summer University i integrativ neuroimaging. Involveret i Sino-Danish Center for Education and Research. Vejleder post docs, PhD, MSc, og BSc studerende, og er af og til bedømmer på PhD afhandlinger. Vejleder både ingeniørstuderende og medicinstuderende.

Samarbejder

Tværfagligheden i min forskning medvirker til at jeg samarbejder bredt med kliniske forskere, grundforskere og mere anvendelsesorienterede forskere både nationalt og internationalt. Specielt samarbejdet med nuklearmedicin og PET samt neurologi har bidraget til flere banebrydene forskningsresultater.

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle

Udvalgte projekter

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle