Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

ERC Grants

ERC (Det Europæiske Forskningsråd) uddeler fire typer bevillinger til forskere, der er ansat ved et europæisk universitet:

  • Starting Grants (StG) tildeles unge, lovende forskertalenter i op til mellem to år og syv år efter opnået ph.d.-grad. Der bevilges op til 1,5 mio. EUR til grænsebrydende forskningsprojekter i en fem-årig periode.
  • Consolidator Grants (CoG) tildeles unge, lovende forskertalenter og forskningsledere i op til mellem 7 år og 12 år efter opnået ph.d.-grad. Der bevilges op til 2 mio. EUR til grænsebrydende forskningsprojekter i en fem-årig periode.
  • Advanced Grants (AdG) tildeles exceptionelle forskningsledere, der allerede har præsteret fremragende forskningsresultater. Der bevilges op til 2,5 mio. EUR til grænsebrydende forskningsprojekter i en fem-årig periode.
  • Proof of concept (PoC) tildeles indehavere af et allerede eksisterende ERC Grant for at opdyrke innovationspotentialet af de ideer, som er fremkommet via eget ERC-projekt, som skal være i gang eller være afsluttet mindre end 12 mdr. før et ERC PoC opslag. Der bevilges op til € 150.000 i en tolv-måneders periode
  • Synergy Grants er på op til 10 mio. euro til dækning af projektudgifter i ekstra store forskningsprojekter for en periode på op til seks år. Herudover kan der bevilges ekstra 4 mio. euro til særlige udgifter til at påbegynde projektet som for eksempel indkøb af særligt dyrt udstyr. De involverede topforskere (to til fire forskere) skal bringe deres viden, kompetencer og ressourcer sammen og skabe en ny synergi, der kan løse ambitiøse forskningsproblemer, sikre paradigmeskift og bringe forskningsgrene i nye retninger. Alle topforskere, der går sammen for at søge et ERC Synergy Grant, skal have excellente CV’er og publikationslister. Ansøgere kan komme fra alle faglige discipliner, da de selv skal definere projektet.