Aarhus Universitets segl

Tal om ansøgning og optag


Nyt om nøgletal

Flere ansøgere til ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet

Søgningen til Aarhus Universitet er i år steget, og mere end 10.300 har sat Aarhus Universitet øverst på listen. Det er blandt andet ingeniøruddannelserne, som får flere ansøgere. Det viser de foreløbige ansøgningstal.

Foto: Melissa Bach Yildirim

Ved ansøgningsfristen til kvote 1 i dag den 5. juli havde Aarhus Universitet modtaget 10.331 førsteprioritetsansøgninger. Det er en fremgang på 5 pct. sammenlignet med 2017.

Fremgangen kan blandt andet tilskrives en stigende søgning til ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet, som går 7 pct. frem i forhold til 2017, som også var et rekordår. Rektor Brian Bech Nielsen er tilfreds med udviklingen.

”Det er positivt, at så mange unge har valgt en ingeniøruddannelse, hvilket ligger helt i tråd med den satsning, som Aarhus Universitet har iværksat for at efterkomme behovet inden for dette område. Derudover hæfter jeg mig ved den brede interesse for vores uddannelser, for der er brug for mange forskellige kompetencer for at løfte vores samfund og skabe sammenhængskraft”, siger rektor.

Blandt de øvrige uddannelser, der har skubbet ansøgertallet til Aarhus Universitet i vejret, er også traditionelt populære uddannelser som medicin, psykologi, biologi og antropologi.

Prorektor Berit Eika glæder sig over den brede interesse for universitetets uddannelser.

”Vi skal glæde os over, at så mange har sat Aarhus Universitet øverst på listen. Det tyder på, at vi kommer til at optage rigtig mange motiverede studerende, og det er noget af det vigtigste at have med sig, når man begynder på en uddannelse”, siger prorektor.

De foreløbige opgørelser viser, hvordan ansøgningerne fordeler sig på de forskellige fagområder.

 

Science and Technology

Den samlede søgning til Science and Technologys uddannelser er steget med 4 pct. blandt førsteprioritetsansøgere. Det er især ingeniøruddannelserne, der oplever fremgang – herunder diplomingeniøruddannelserne i kemi samt elektrisk energiteknologi. Blandt øvrige fag i fremgang er biologi.

 

Aarhus BSS

Den samlede fremgang i førsteprioritetsansøgninger på Aarhus BSS er på 4,9 pct. Det er især uddannelserne erhvervsøkonomi-erhvervsret, HA (jur) og marketing and management communication samt psykologi, der oplever stigende søgning.

 

Arts

Den samlede søgning til de humanistiske uddannelser er på nogenlunde samme niveau som sidste år med en lille fremgang på 2 pct. i førsteprioritetsansøgningerne. Især antropologi, uddannelsesvidenskab, historie og kunsthistorie går frem. På sprogfagene spores også en fremgang til international virksomhedskommunikation i engelsk, mens de øvrige store europæiske sprog oplever en tilbagegang.

 

Health

På de sundhedsvidenskabelige uddannelser er der en samlet fremgang på 12 pct. i førsteprioritetsansøgningerne til bacheloruddannelserne. Der ses fremgang på alle uddannelser, både odontologi, tandpleje, folkesundhedsvidenskab, idræt og medicin.

Tilføjelse mandag den 9. juli: Se den endelige opgørelse over ansøgninger til Aarhus Universitet 

For yderligere information, kontakt Camilla Schrøder, 40866243 eller cams@au.dk