Aarhus Universitets segl

Tal om ansøgning og optag


Nyt om nøgletal

Næsten 6.000 unge vil helst studere på Aarhus Universitet

Knap 6.000 ansøgere har valgt Aarhus Universitet som førsteprioritet. Det viser de foreløbige ansøgertal i kvote 2.

Næsten 6.000 ansøgere har Aarhus Universitet som deres førsteprioritet. Foto: AU FOTO.

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2 er netop udløbet, og i år har Aarhus Universitet modtaget i alt 17.528 ansøgninger. Heraf har 5.987 ansøgere Aarhus Universitet øverst på listen. På linje med den nationale udvikling oplever Aarhus Universitet rekordmange ansøgere til universitetets uddannelser.

Prorektor Berit Eika mener, at udviklingen skal ses i lyset af COVID-19-situationen.

”Det er ikke overraskende, at mange unge i en tid præget af usikkerhed, vælger at søge ind på en uddannelse. Det glæder mig at se, at der igen i år er rigtig mange, der ønsker en uddannelse ved Aarhus Universitet. Forhåbentlig kan vi tilbyde mange af dem en studieplads,” siger Berit Eika.

Fremgangen ses bredt på tværs af universitetets fakulteter, dog med status quo eller en lille tilbagegang i søgningen til universitetets it- og ingeniøruddannelser. Prodekan for Technical Sciences, Finn Borchsenius, ser frem til at se de samlede ansøgertal til sommer.

”Vi kender endnu ikke det samlede ansøgerbillede, før vi også har tallene fra kvote 1. Men jeg ser meget gerne, at flere unge får øje på de muligheder, som en lang videregående uddannelse inden for ingeniør- og it-fagene giver dem. Samfundet har brug for højtuddannet arbejdskraft på området,” siger Finn Borchsenius.

Den endelige opgørelse for antallet af ansøgninger via kvote 2 foreligger senere i denne uge. Det samlede antal ansøgere til en uddannelse ved Aarhus Universitet bliver offentliggjort i juli, når fristen for ansøgning om optagelse via kvote 1 udløber den 5. juli kl. 12. Ansøgerne får svar på deres ansøgninger den 28. juli.

Nøgletal for kvote 2-ansøgninger i den foreløbige opgørelse for Aarhus Universitet:

  • 5.987 ansøgere har søgt Aarhus Universitet som deres førsteprioritet – en fremgang på 3 pct. sammenlignet med 2020.
  • Aarhus Universitet har modtaget i alt 17.528 kvote 2-ansøgninger – en fremgang på 12 pct. sammenlignet med 2020.
  • På landsplan har flere end 60.000 søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2 – en fremgang på 6 pct. sammenlignet med 2020.

Overblik over fordelingen af ansøgninger til de fem fakulteter:

Arts har fået 1.578 førsteprioritetsansøgninger. Det er flere end sidste år, og fremgangen ses blandt andet på antropologi, historie, cognitive science og flere af de sproglige uddannelser.

Aarhus BSS har fået i alt 2.171 førsteprioritetsansøgninger. Det er flere end sidste år, og fremgangen ses især på erhvervsøkonomi (HA), jura og psykologi.

Health har modtaget 1.338 førsteprioritetsansøgninger. Det er flere end sidste år, og fremgangen ses blandt andet på odontologi og folkesundhedsvidenskab.

Natural Sciences har modtaget 400 førsteprioritetsansøgninger. Det er status quo. Fremgangen ses blandt andet på biologi, geoscience og molekylærbiologi, mens der er tilbagegang på matemati-økonomi, kemi og IT-uddannelserne.

Technical Sciences har modtaget 500 førsteprioritetsansøgninger. Det er færre end sidste år. Nogle uddannelser går tilbage, og nogle går frem. Fremgang ses blandt andet på de nye civilingeniørbacheloruddannelser i byggeri og mekanik, mens der er vigende søgning til blandt andet bioteknologi samt kemi og fødevareteknologi.