Aarhus Universitets segl

Christoph Raetzsch

Titel

Lektor

Primær tilknytning

Christoph Raetzsch

Fagområder

  • Journalistik
  • Medievidenskab
  • Civic Communication Practice
  • Smart City
  • Digitalisering

Kontaktinfo

Telefonnummer
Mailadresse

Forskning

Min forskning kombinerer tilgange fra journalistik og medievidenskab til at adressere transformationen af offentlig kommunikation på baggrund af digitalisering, platforme og civil kommunikationspraksis. Ved at bruge begreberne performative publics og media practice behandler jeg journalistikkens skiftende funktioner i offentlige diskurser i komparative perspektiver. Den anden linje udvikler en kritik af digitalisering gennem dens underliggende teknologiske, politiske og sociale imperativer.

Uddannelse

Jeg underviser i journalistik (teorier, metoder, aktuelle udfordringer) i det globale MA Erasmus Mundus-program. Globale perspektiver på udfordringer ved digitalisering, skiftende roller i journalistisk og samfundsmæssig kommunikation og nye metoder til journalistikstudier er mine hovedområder.

Inden for digitale metoder underviser jeg på både BA- og MA-uddannelsen i Medievidenskab og udvikler læringstilgange til datadrevet forskning med et kritisk, humanistisk perspektiv på samtidens udvikling.

Vejledning

Jeg har bred erfaring med at vejlede BA- og kandidatafhandlinger inden for mange forskningsfelter inden for journalistik og medievidenskab. Hvis du gerne vil tage en ph.d.-grad på AU, så kontakt mig for at udforske mulighederne i god tid før de respektive terminsdatoer i forår og efterår.

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle