Aarhus Universitets segl

Henrik Bech Seeberg

Titel

Professor, ph.d.

Primær tilknytning

Henrik Bech Seeberg CV

Fagområder

  • Politiske partier
  • Politisk dagsordensfastsættelse
  • Nationale og lokale valg
  • Emneejerskab
  • Europæisk og dansk politik

Kontaktinfo

Telefonnummer
Mailadresse

Profil

Min forskning har vundet flere priser, herunder "Gordon Smith and Vincent Wright Memorial Prize" for den bedste artikel i West European Politics i 2020, "Peter John Prize" for den bedste artikel i Journal of Public Policy i 2023 og "Danish Local Government Award" 2023. Jeg er 'Sapere Aude' forksningsleder på projektet YOUTHPOL finansieret af DFF (6.500.000 DKr) og AUFF NOVA forskningsleder (2.000.000 DKr).

Forskning

I min forskning undersøger jeg årsager og effekter af politiske partiers konkurrence bl.a. ift. at sætte den politiske dagsorden på tværs af lande. Min forskning er publiceret i bl.a. Journal of PoliticsBritish Journal of Political ScienceEuropean Journal of Political Research, West European Politics, JPART.

Personlig webside: www.henrikbechseeberg.com

Uddannelse

Undervisning er benzinen på min forskningsmotor, og jeg elsker at diskutere dansk og europæisk politik med mine studerende. Særligt ift. hvordan politiske partier i vestlige demokratier søger at sætte den politiske dagsorden, håndtere store samfundsproblemer og påvirke vælgere. 

Det er vigtigt, at min forskning ikke kunne kommer samfundet til gavn via min undervisning, men også ved fx foredrag for gymnasieelever, kronikker samt medvirken i avis, radio og tv i ind- og udland. 

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle

Udvalgte projekter

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle