Aarhus Universitets segl

Else Kai Sass-prisen

I forbindelse med årsfesten i september uddeles Else Kai Sass-prisen, som er opkaldt efter den første kvindelige professor på Aarhus Universitet.


Fakta om Else Kai Sass-prisen

­

  • gives til en kandidat, der bringer viden fra AU ud i samfundet, og som har gjort sig særligt positivt bemærket inden for forskningsformidling, samarbejde og/eller innovation.
  • er på 60.000 kr. og uddeles af Aarhus Universitets Jubilæumsfond.
  • afløser den tidligere Forskningsformidlingspris.
  • uddeles første gang til årsfesten 2023.

Prisvindere

2023: Professor Kim Daasbjerg

Kemiker, professor og iværksætter Kim Daasbjerg får Else Kai Sass-prisen som den første nogensinde. Prisen hylder hans bemærkelsesværdige præstationer inden for samarbejde, innovation og formidling af forskning.

Gennem sine 30 år på Aarhus Universitet har Kim Daasbjerg blandt andet været involveret i tre forskningscentre og to succesfulde virksomheder, RadiSurf og Danish Graphene, leveret fremragende undervisning og delt viden på tværs af akademiske grænser og ud i samfundet.

Professorens bidrag er blevet bemærket af kolleger, samarbejdspartnere og universitetsledelse. Hans nominering til Else Kai Sass-prisen afspejler hans evne til at inkarnere akademisk iværksætteri. Han roses for at udfordre konventionel tænkning med alternative og innovative ideer. Det var også et kendetegn for kvinden, der ligger navn til prisen: Else Kai Sass.

Et af Kim Daasbjergs nyere bedrifter er Open Science-initiativet, der inviterer dansk industri til åbent samarbejde med universitetet for at fremme udveksling af viden og erfaringer. Det har resulteret i succesfulde partnerskaber til gavn for både studerende, forskere og virksomheder. Prismodtageren har desuden taget initiativ til Brainnovation Day, Open Science-festivaler og Hackathon inden for iværksætteri.

Kim Daasbjerg vil officielt modtage Else Kai Sass-prisen ved Årsfesten den 15. september. Prisen uddeles af Aarhus Universitets Jubilæumsfond.

Læs mere om Kim Daasbjerg