Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Primærvalg i USA 2020

Se eller gense professor og valgekspert (og amerikaner) Derek Beach fra Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, holde en forelæsning om de kommende amerikanske primærvalg.  

Det næste amerikanske præsidentvalg finder sted d. 3. november 2020. Inden da afholder de enkelte delstater primærvalg for at vælge partiernes præsidentkandidat. Det første primærvalg bliver i Iowa 3. februar 2020. Herefter følger tre mindre stater, før det for alvor går løs 3. marts med primærvalg i ni stater, blandt dem store stater som Californien og Texas. Når Derek Beach holder sin forelæsning, står amerikanerne - med andre ord - midt i en spændende valgproces, som bliver definerende for, hvilke kandidater vi får at se til præsidentvalget i efteråret.


Se eller gense forelæsningen

Praktisk information

Afholdt d. 28. februar 2020

Målgruppe: Gymnasielærere og elever i samfundsfag og engelsk.

Videomaterialet er tilgængeligt indtil 21. januar 2021

Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Forelæsningen sætter fokus på: 

I forelæsningen vil Derek Beach give gymnasieeleverne et indblik i det amerikanske valgsystem, og kommentere den aktuelle amerikanske valgkamp, herunder:

  • Hvordan fungerer det amerikanske valgsystem?
  • Hvad betyder det, at det er vælgerne, som bestemmer hvilke kandidater, partierne stiller op?
  • Hvordan foregår primærvalgene? Hvad er f.eks. Super Tuesday?
  • Hvilke kandidater er det særligt spændende at lægge mærke til – og hvordan har deres vej været igennem det amerikanske valgsystem?
  • Hvad skal vi lægge mærke til lige nu i den aktuelle valgkamp?
  • Prognoser - hvem mon vinder?  

Anbefalet læsning om emnet:

Opfølgende forelæsning om præsidentvalget i oktober 2020
Derek Beach følger op med en gymnasieforelæsning om selve præsidentvalget, som afholdes i oktober 2020. Hold øje med www.au.dk/gym, hvor dato og tidspunkt bliver annonceret eller skriv dig op til at modtage Aarhus Universitets gymnasienyhedsbrev.