Aarhus Universitets segl

For gymnasielærere

Er du gymnasielærer og overvejer at efter- og videreuddanne dig?

Aarhus Universitets efter- og videreuddannelsestilbud spænder bredt fra formelt kompetencegivende uddannelsesforløb til kursusaktiviteter, som giver dig nye vinkler på din faglighed. Der mange muligheder at vælge i mellem, og her på siden kan du orientere dig i de tilbud, der er populære blandt gymnasielærere.

Vi udbyder masteruddannelser og HD Erhvervsøkonomisk diplomuddannelse. Du kan også læse et tilvalg/sidefag for at supplere din uddannelse.

Hvis du har brug for faglig inspiration, kan du deltage på et enkeltfag på deltid eller følge et af vores korte kurser. Du kan også benytte dig af de forskellige tilbud om besøg på universitetet med elever, brobygningsforløb, talentudvikling og meget andet. Læs mere om vores tilbud på gymnasieportalen.

Tilvalg/sidefag som efter- og videreuddannelse

Du har mulighed for at læse tilvalg/sidefag som efter- og videreuddannelse under tompladsordningen. Du kan også læse dit tilvalg/sidefag i form af en heltidsuddannelse tilrettelagt på deltid.

Læs mere om tilvalg/sidefag på tilvalgsguiden.

Du søger om optagelse på et tilvalg/sidefag, der passer dig via administrationen for efter- og videreuddannelse på det relevante fakultet.

Har du i forvejen et tilvalg/sidefag eller en kandidatuddannelse, er du stadig velkommen til at tage et ekstra tilvalg/sidefag som efter- og videreuddannelse på Århus Universitet.

Tompladsordningen

Under tompladsordningen kan du læse en bred vifte af fag inden for universitetets fagområder som enkeltfag i dagtimerne. Som tompladsstuderende går du til undervisning med universitetets almindelige heltidsstuderende, og hvert enkeltfag afsluttes med eksamen.

Enkeltfagene kan læses hver for sig eller sammensættes til et helt tilvalg/sidefag. De fleste af universitetets tilvalg/sidefag kan læses under tompladsordningen. Det gælder dog ikke fag med begrænset antal studiepladser (fx psykologi og idræt).

Optagelse sker under forudsætning af ledige studiepladser på holdene.

Heltid-på-deltid

Udvalgte enkeltfag fra tilvalg/sidefag på AU udbydes som heltid-på-deltid – dvs. som deltidsundervisning tilrettelagt om aftenen og/eller i weekenden, så du har mulighed for at læse ved siden af dit fuldtidsarbejde. Fagene er de samme som på heltidsstudiet, og afsluttes med eksamen. De kan læses hver for sig eller sammensættes til et helt tilvalg/sidefag. I sammensætningen kan du også kombinere med fag læst under tompladsordningen.

Uddannelser for gymnasielærere